2014. április 16., szerda, - Csongor

-----------------------------------------------------HIRDETÉS----------------------------------------------------

By iNowWeb Design

Valóra válik az ősi jóslat, itt a "végidők" újabb jele?

Péter lesz az utolsó pápa?

 

XVI. Benedek esélyes utódjai között említette Erdő Péter bíborost, esztergom-budapesti érseket a Die Welt. A német konzervatív lap sorozatot kezdett XVI. Benedek lehetséges utódjairól. Az Egy Péter a történelem horizontján című írásban a szerző, Paul Badde kiemelte: Erdő Péter rácáfolhat az újkeletű jóslatokra, amelyek szerint a következő pápa nem európai lesz, és beigazolhat egy ősöreg jóslatot.
A magyarokról azt mondják, hogy akkor is elsőként lépnek ki a forgóajtón, ha utolsóként léptek be. Ez a képesség Erdő Péter javára válhat a következő konklávén, de akár a végzete is lehet attól függően, hogy dicsőségnek vagy önfeláldozásnak tekinti az ember Szent Péter utódjának tisztségét. Mindenesetre a "nagyon magas és nagyon impozáns" esztergom-budapeti érseknek minden adottsága megvan ahhoz, hogy elnyerje a posztot és cáfolja azokat a jóslatokat, amelyek szerint XVI. Benedek az utolsó európai származású pápa - fejtette ki a DIe Welt szerzője.
Hozzátette: Erdő Péter az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsának elnökeként "kulcsszereplő" az európai bíborosok között, akik még mindig a bíborosok felét adják a katolikus világegyházban, és álláspontja a fontos kérdésekben megegyezik XVI. Benedek nézeteivel.
Ha a konklávé Erdő Pétert választaná pápának, akkor legalábbis részben beigazolódna Szent Malakiás évszázados jóslata, amely a közkeletű vélekedés szerint a jelenkorra vonatkozik és úgy szól, hogy a történelem horizontján utolsó pápaként ismét egy Péter jelenik meg - írta a Die Welt.

Az egykori Apostoli Királyság adhatja a jóslat szerinti utolsó pápát?                                                                                                                                                    ujasz.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

---------HIRDETÉS---------

Időjárás

Árfolyam

EURÓ

Valuta Árfolyamok

SVÁJCI FRANK

Valuta Árfolyamok

USA DOLLÁR

Valuta Árfolyamok